Fotostudie i Vejle indretter med Feng Shui

Fotostudie i Vejle indretter med Feng Shui

Fotostudie i Vejle indretter med Feng Shui

I 2010 fik Feng Shui Konsulent Helle Nielsen til opgave at indrette et fotostudie hos en fotograf i Korsør, med henblik på at få mere gang i hans forretning. Helle har indretningsfirmaet Lyse Rum, og udover to uddannelser indenfor Feng Shui er hun også uddannet indretningsarkitekt og farvekonsulent.

Helle arbejdede med farver og indretning i fotostudiet i Korsør, og fotografen fik efterfølgende så stor en tilstrømning af nye kunder, at han var nød til at flytte i større lokaler i Slagelse. Succesen fortsatte, og fotografen har nu åbnet 2 fotostudier mere, et i København og et i Vejle. Helle Nielsen og jeg har i samarbejde lavet en plan for farvesætningen af de 2 sidst tilkomne fotostudier. I dette blogindlæg kan du se lidt før og efterbilleder af noget af vores arbejde med farvesætningen af fotostudiet i Vejle, der åbnede i juni måned i år, og du kan læse lidt om de overvejelser, der ligger bag vores farvevalg.

 

Beliggenhed         

Udover at farvevalg og indretning har stor betydning, så har selve placeringen af virksomheden afgørende betydning for, om den får succes eller ej. Helle Nielsen har derfor været med ude og sige god for virksomhedens placering, inden lejekontrakten blev skrevet under. Fotostudiet i Vejle ligger i en gammel spændende bygning lige ud til havnen, med rigtig god energi. De optimale rammer for succes.

12990951_784133468389782_5326946750752620603_n

 

De 5 elementer og Bagua          

Når vi skal skabe harmoni i en virksomhed med Feng Shui, arbejder vi bl.a. med at skabe balance mellem de 5 elementer, som er vand, træ, ild, jord og metal. De 5 elementer forholder sig til Bagua, som er et andet vigtigt redskab i harmoniseringen af virksomheden. Bagua er et oktagonformet system(kort), der lægges på grundplanen( i dette tilfælde fotostudiets grundplan), og som opdeler den i 8 områder. Hvert område i Bagua har et af de 5 elementer tilknyttet. Således skal der være vandelement i Nord (de blå farver) Træelement i Øst og Sydøst (de grønne farver) osv.

Vi startede derfor med at lægge Bagua på erhvervslejemålet, så vi kunne se, hvilke farver, der var gunstige i de forskellige områder af fotostudiet. På billedet herunder ses receptionen, som den så ud, før vi har arbejdet med Feng Shui farvesætningen.

1,16 reception og 4 arbejdspladser her kommer trægulv

Receptionen ligger mod vest i Bagua og har derfor metalelementet tilknyttet. Da der ikke er nogle døre eller vinduer mod vest, kommer der ikke megen vest energi ind til dette område. Kompasretningen vest er forbundet med solnedgang, og vi har derfor valgt at male væggen i en solnedgangs pink for at styrke metal elementet. De andre vægge i rummet har fået farven S 0603-R20B, som er en hel lys nuance i den pink farveskala. Denne farve styrker også metalelementet.

Pink væg

Her ses receptionen, efter at bagvæggen har fået farven Pink S 1060-R20B.

Den pink farve er meget energifyldt, det vi i Feng Shui kalder en yang farve, og er med til at give liv og varme til rummet. Vi har også valgt den pink farve til bagvæggen på toiletterne, hvilket giver en super flot effekt.

Pink væg Poze Fotostudie i Vejle

På dette tidspunkt i processen er der kommet nye lamper op i runde former, der støtter metalelementet, og karmen, som maleren glemte at male i første omgang, er blevet malet. Vægfarven virker mørkere på dette billede, end den er i virkeligheden.

rum 1.21

På billedet her ovenfor ses et af rummene, der skulle bruges til Børnefotografering, før Feng Shui. Rummet ligger mod Sydøst i Bagua og har derfor træelementet tilknyttet. Vi foreslog, at de høje grønne træpaneler og dørkarmene blev malet hvide. Ligeledes for at gøre rummet optisk større er det grå loft også blevet malet hvidt, som du kan se nedenfor.

grøn væg Poze fotostudie Vejle

De grønne farver nærer træelementet i Sydøst, og vi har derfor valgt en helt lys grøn (S0507-B80G ) til væggen og den samme grønne farve blot i en mørkere nuance ( S 1515 – B80G) til væggen inde i buerne. De grønne farver, vi har valgt, er mere yin farver, der virker beroligende på de personer, der skal fotograferes.

Dette var billeder af noget af processen med farvesætningen af fotostudiet i Vejle. Hele processen med at farvesætte alle lejemålets 13 rum tog en hel dag. Når det tager så lang tid, er det fordi, vi ikke kun ser på farverne i forhold til Bagua og de 5 elementer, men vi ser også på fotografens Feng Shui Astrologi, hvilket har betydning for, hvilke farver, der egner sig til ham, og dette skal også med i vores overvejelser, når vi farvesætter rummene. De farver, vi vælger, er altid individuelt udvalgt i forhold til den eller de personer, der kommer dagligt i virksomheden. Så der er flere lag i processen, der skal tilgodeses.

Vi håber, at dette har givet dig et lille indblik i vores arbejde. Har du lyst til at lære mere omkring farver, og hvordan du med fordel kan bruge dem i din indretning og påklædning, kan du komme med på vores helt unikke farveworkshop i Århus lørdag d. 3 september. Læs mere om farveworkshoppen ”Styrk dig selv og dit hjem – få indsigt i farvernes kraftfulde virkningHER

Du kan læse mere om Helle Nielsen og hendes arbejde på http://lyserum.dk/

Permalink

Recent Posts

Leave a comment

POST COMMENT