Sorø kommunale Tandpleje indretter med Feng Shui

Sorø kommunale Tandpleje indretter med Feng Shui

Sorø kommunale Tandpleje indretter med Feng Shui

Sorø kommunale Tandpleje har flyttet fire klinikker sammen i nye lokaler i det gamle posthus i Sorø. De har fået hjælp til indretningen af  Feng Shui Konsulent og Indretningsarkitekt Helle Nielsen fra Lyse Rum. Det er blevet til lækre, inspirerende og farveglade omgivelser, til stor glæde for både patienter og personale. Opgaven var at skabe en lys, venlig og inspirerende klinik. Omgivelserne skulle udtrykke værdighed og tryghed.

Tandlæge i Sorø 4

Vi har arbejdet med to gennemgående farver nemlig mørk blå lilla og en meget lys orange nuance. Til gulvene har vi valgt en lys grå farve, som også klæder de eksisterende venterumsmøbler.

tandlæge i Sorø 7

Billedet herover er et udsnit af det gamle posthus før ombygningen og før, der er indrettet med Feng Shui. Her kommer de enkelte klinik rum til at være og den lange gang, som du ser på billedet nedenunder.

tandlæge i Sorø 1

På billedet ovenover ser du gangen, hvor de enkelte klinikrum, røntgen og sterilisering ligger på begge sider. De to buede vægge med træbeklædning er henholdsvis profylaxe rum og steriliserings rum. Profylaxe betyder at forebygge, og i dette rum lærer børnene at børste tænder, så de ikke får huller fremadrettet. Oprindeligt havde arkitekten tegnet de to rum firkantede med skarpe hjørner.

Når energi passerer et skarpt hjørne, begynder den at hvirvle rundt. Sidder eller står du i denne hvirvlende energispiral, vil der være stor sandsynlighed for, at din egen energi begynder at hvirvler rundt, hvilket vil få dig til at føle dig forvirret og mere desorienteret. Længere ophold i disse strømhvirvler kan i værste fald føre til dårligt helbred. Derfor tilstræber vi i Feng Shui at undgå meget skrabe hjørner.

Af samme grund fik vi arkitekten med på at lave buede vægge, for at skabe en mere rolig og harmonisk strøm af energi.

Under træbeklædningen er væggen malet i den mørke blå lilla farve. Træbeklædningen og den mørke farve giver gangen et blødere og mere interessant udtryk. De to rums buede former giver derudover stabilitet i den lange gang og afskærmning mellem de enkelte venteområder.

tandlæge i Sorø 5

Førbillede set fra profylaxe rum. For enden ved det runde vindue kommer modtagelse og reception. På begge sider af gangen kommer kontorer og opvågning.

Alle malerier er medbragt fra tandplejens tidligere klinikker og placeret der, hvor de farvemæssigt passede bedst i forhold til de 5 elementer, som vi arbejder med i Feng Shui. I de enkelte klinikrum er farven den lyse orange tone, og rummene har fået et pift med de dejlige farverige malerier.

Tandlæge i Sorø 2          Tandlæge i Sorø 3

Det færdige resultat fra reception og venteværelse, hvor du kan se, hvordan vi har leget med farverne. Skranken har vi fået sprøjtemalet fra producenten i den ønskede blå lilla. Søjlen i rummet er malet i samme blå lilla farve.

tandlæge trappe                   tandlægen buen

Vi har brugt den blå lilla farve som kontrastfarve gennem hele klinikken, bl.a. her på en betonvæg ved trappen og på trappegelænderet til kælder og 1. sal, hvor hjemmeplejen holder til, samt som grundfarve under væggene med træbeklædning, som du ser på billedet herover.

Du kan finde flere oplysninger om indretningsarkitekt Helle Nielsen fra Lyse Rum her

 

Permalink

Recent Posts

Leave a comment

POST COMMENT