Se hvordan indretningsarkitekten arbejder med farver og stemninger i sin feriebolig på Mallorca.

Se hvordan indretningsarkitekten arbejder med farver og stemninger i sin feriebolig på Mallorca.

Se hvordan indretningsarkitekten arbejder med farver og stemninger i sin feriebolig på Mallorca.

Vores skønne hus ligger lige uden for Palma med den flotteste udsigt over middelhavet. Huset er fra 2001, og da vi overtog det, føltes det alt for koldt og upersonligt med de mange grå vægge. Jeg fik straks lyst til at kæle mere for de indretningsmæssige detaljer.

Mine ønsker for boligen var at skabe en hyggelig feriestemning. Huset er bygget i en stil typisk for Mallorca. Ønsket var at indrette og farvesætte med respekt for dette og samtidig give huset og indretningen et autentisk moderne look. Der var vigtigt for mig at skabe en kølighed til sommervarmen og en hyggelig varm atmosfære til de køligere vintermåneder.

Helles stue

I stuen har jeg valgt at male bagvæggen i en varm gul/orange tone, både for at skabe den varme og hyggelige atmosfære men også for at give en følelse af rygstøtte, da udsigten over middelhavet giver en følelse af uendelig vidde og dybde. De øvrige vægge er malet i en meget lys nuance af bagvæggens farve.

Helles gang

I entreen ved trappen ned til soveværelserne har jeg malet den samme gul/orange farve som i stuen for at skabe den hyggelige atmosfære, når man kommer ind og for at give sammenhæng med den åbne stue.

Soveværelse grønt

I soveværelset har jeg valgt en kølig turkis for at skabe kølighed og ro. Det ekstra soveværelse er indrettet piget til husets datter, med et lille skrivebord der passer i stilen.

soveværelse

 

tyren

Datterens skrivebord.

Badeværelserne er totalrenoveret. Jeg har valgt at lægge terrakotta klinker på gulvet for at give det et lidt råt look. De lyse kvadratiske fliser i brusenichen og ved håndvasken er valgt for at give de mørke rum en lethed og følelsen af strand. De farvede skuffer og håndvask er valgt for at tilføre rummet et moderne pift og som ”eyecatcher”.

badeværelse grønt

Det røde håndklæde er valgt som komplementær farve til den grønne farve på skabet.

badeværelse

Det orange håndklæde er valgt som komplementærfarve til skabets blå farve.

Lørdag d. 13 juni kommer jeg til Århus og afholder workshoppen Styrk dig selv og dit hjem og få indsigt i farvernes kraftfulde virkning.

Denne dag lærer du, hvordan du kan bruge farver til at skabe den helt rette stemning i dit eget hjem, så dit hjem støtter og nærer dig, så du kan udleve dine livsdrømme.

Du kan læse mere om denne spændende dag, hvor vi leger med farver her.

Jeg håber vi ses.

Med Kærlig Hilsen Indretningsarkitekt og Feng Shui Konsulent Helle Nielsen.

www.lyserum.dk

 

Permalink

Recent Posts

Leave a comment

POST COMMENT