Oprydningens kunst

Oprydningens kunst

I denne uge gæsteblogger Kamille Sommer her på fengshui.dk. Kamille Sommer er indehaver af firmaet Creative Homestyling.

Hun er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent på Nordisk Akademi for Lotus Feng Shui.

Kamille har valgt oprydningen som sin niche, og hjælper danskerne med at få styr på deres hjem.

Oprydningens kunst

Hvis man som jeg elsker Feng Shui og indretning, kommer man ikke uden om oprydning. Du kan indrette og male og købe de lækreste ting i verden, men intet af det kommer til sin ret, hvis dit hjem efterlader indtrykket af, at der er kørt en bulldozer igennem det.

Da jeg i sin tid gennemgik min første virkelige gennemgående oprydning af ALT, stort som småt, opdagede jeg, hvor stor en forskel det gør, at ALT har en plads.

Det er tidsbesparende, det er pengebesparende, og det er mest af alt pladsbesparende at have styr på sine ting. Det er en pragtfuld følelse at vide, at man KUN har de ting i hjemmet, som man faktisk bruger.

Oprydning set med Feng Shui øjne

Når man samtidig ser på sit hjem med Feng Shui brillerne på, vil du opleve, at hjemmet sladrer om, hvordan du har det. Hvis der er kaos overalt, kan det være  et tegn på, at du lever et liv med kaos på flere fronter.

Det kan f.eks. være, at du har et opbevaringsrum, der er stoppet til med gamle ting og sager, der ligger i f.eks. heldområdet (område 4). Ved at have dækket hver en ledig kvadratmeter med ting du aldrig bruger, vil du stoppe energien (chi), så du i stedet for at få positive oplevelser får det modsatte.

Derudover er der de andre negative aspekter, rod fører med sig som besvær med at finde sine ting – hvilket kan lede til, at man opgiver og køber noget nyt. En kedelig og unødvendig udgift, der kunne være undgået, hvis du i stedet havde taget stilling til fra start, hvad der skulle ske med de ting, du stillede til opbevaring.

Bruger jeg den

Hvordan får man taget hul på sin oprydning

Oprydning er en prioritering, som jo mere øvet du bliver i det, jo mindre tid vil du bruge på det.

I starten kan du vælge at sætte lidt tid af hver dag f.eks. 15 minutter. På bare 15 minutter kan du hurtigt få sorteret i ting, som f.eks. ting hvor udløbsdatoen er nået, gamle aviser eller blade som du alligevel aldrig får læst, hobbyartikler du ikke længere bruger, tøj du ikke kan passe osv.

Ved at få startet i det små, vil det blive nemmere og nemmere at få sorteret i dine ting, og det vil blive en vane lige at kigge efter ting du ikke længere bruger, hver gang du åbner et skab.

Brug gerne disse spørgsmål:

  • Bruger jeg det?
  • Elsker jeg det?
  • Kommer jeg nærmere mit drømmehjem ved at beholde det?

Ryd op og bliv fri

Den positive sidegevinst, du får (udover et pænt og ryddeligt hjem), er plads til, at energien (chi) kan flyde frit. I Feng Shui er denne energi alfa og omega for, at du kan få opfyldt de ønsker, du har både for dit hjem men også for dit liv.

Jo mere styr du har på tingene, jo større frihed vil du føle – for rod er et slags fængsel, som vi selv frivilligt har låst os inde i.

En dag og en ting af gangen så er du på rette vej mod et hjem, hvor rodet ikke sætter dagsordenen.

Kamille (1)

Kamille Sommer er indehaver af firmaet Creative Homestyling.

Læs mere om hvordan Kamille kan hjælpe dig på hendes hjemmeside: www.oprydningskonsulenten.dk

Og få alle hendes gode oprydningstips på Facebook: www.facebook.com/oprydningskonsulenten

Permalink

Recent Posts

Leave a comment

POST COMMENT