Skab en levende atmosfære i dit hjem med planter

Skab en levende atmosfære i dit hjem med planter

Skab en levende atmosfære i dit hjem med planter

Vi bruger ofte planter og blomster til at pynte op med, men de får os simpelthen også til at føle os bedre tilpas, fordi de bringer nærende, levende energi ind i vores hjem. Gode Feng Shui planter er sunde og friske planter, der er med til at kompensere for de mange relativt døde materialer som plastik og andre syntetiske materialer, som vi så ofte omgiver os med i vores boliger i dag.

Generelt set anses planter for at tilføre træenergi til et rum. Når det er sagt, har nogle planter mere af en bestemt type energi end andre.

Høje opadvoksende planter fremmer træ energi, planter med spidse og stikkende blade fremmer ild-energien, lave krybende planter fremmer jord energi, planter med runde blade fremmer metal energi og planter, der hænger, fremmer vand energi.

ild blomster

Blomster som dem på billedet med spidse og stikkende blade fremmer ild-energien.

I det følgende vil vi se på, hvilke blomster og planter du med fordel kan placere i den del af dit hjem, der vender mod kompasretningen Nord, som er forbundet med vandelementet.

Planter, der fremmer vand energien, kan også med fordel bruges i de områder af dit hjem, hvor vand nærer træ. Vand nærer træelementet i øst og sydøst.

Planter, der giver vandenergi, kan selvfølgelig også bruges andre steder i hjemmet, hvor der er behov for mere vandenergi. På denne måde kan du også bruge planter med meget vandenergi mod syd i dit hjem, hvis du vil dæmpe ildenergien i syd.

Mit ønske er, at du kan bruge nedenstående som inspiration til at lege med planter og blomster i dit hjem, så de bringer dig glæde og bidrager til en mere harmonisk energi i dit hjem.

Planter/blomster, der er gode i den Nordlige del af dit hjem, og som giver vand energi, er:

 

Efeu også kaldet Vedbend. Hedera Helix

plante til vandområde 4

Almindelig Vedbend, Hedera helix, eller Efeu, som planten lige så hyppigt kaldes, findes i utallige variationer i haven, i vindueskarmen og vildtvoksende.

Efeu er en stedsegrøn lian. Vækstformen er dels krybende, dels klatrende. Den klatrer ved hjælp af særlige klatrerødder på grenene. Dens klatrende og hængende vækst betyder, at den skaber vand–chi. Til forskel fra mange andre planter vokser den godt i skygge, så den kan med fordel bruges på et badeværelse, hvor der ikke er så meget lys. Planten trives også i sol, og den kan vokse i stort set al slags jord. Den ideelle position for den er i Nord.

 

Faldskærm. Ceropegia sandersonii.

vand element plante 1

Faldskærm. Ceropegia sandersonii. Er en særpræget potteplante, som har det bedst ved stuetemperatur. Den foretrækker en lys placering dog uden direkte sol. Vandes regelmæssigt.

 

Hjerteranke. Ceropegia woodii.

Hjerteplante 3

Hjerteranke. Ceropegia woodii. Hjerterankerne kan falde ud over hængepottens kant i badeværelsesvinduet eller fra en hylde på væggen. Rankerne kan hænge som et gardin i køkkenvinduet, eller slynge sig omkring et smukt stativ som en skulptur i stuen.

 

Perler på en snor. Senecio rowleyanus.

plante til vandområde 2 (2)

Perler på en snor. Senecio rowleyanus. Dekorativ hængende plante, der trives bedst ved en lys placering eller i halvskygge. Det er plantens hængende vækst, der skaber vandenergi. Plantens kuglerunde blade, der ligner perler eller ærter på en snor, skaber metal energi i kraft af den runde form. Da planten både har vand og metal energi, egner den sig særdeles godt i Nord, hvor metal elementet nærer vand-elementet.

Har du et meget skarpt hjørne, kan du også bruge planten til at dæmpe en lidt for hurtig energi fra et skarpt hjørne. Den bedste virkning opnås, hvis planten hænger ud over hjørnet og dækker det.

 

Vandhyacint – Eichhornia crassipes

vandhyacint 2

Vandhyacint er en tropisk flydeplante. Den har vidt forgrenede rodtrevler, som ofte har en længe på 30 cm. Den bruges mest i havebassiner, hvor den giver skygge og tryghed for fiskeynglen. Men du kan også tage planten ind, hvor du kan opbevare den i et stort glas som vist på billedet.

Planten egner sig bedst til at være ude I en dam om sommeren og så komme ind om vinteren, da den ikke tåler frost. Hvis du kun har den inde så tænk den som en blomst, der har en vis levetid, hvorefter du må anskaffe dig nye planter.

 ripsalis                  ribsalis 2

Planter, som dem på billederne her ovenfor, egner sig godt til den nordlige del af dit hjem, idet de hængende planter giver vandenergi. På billedet til højre ses planten Rhipsalis cassutha. På billedet til venstre ses planten Rhipsalis Cruciformis, der er en sukkulent/ kaktus.

Blomster:

Hvide og pink Liljer. Liljens energi er meget feminin. Trods de høje stilke vender blomsterne ofte nedad, hvilket giver dem en mere beroligende virkning. I bagua er den nordlige del af dit hjem forbundet med Spiritualitet, Livrejse og Karriere. Da liljen har denne meget spirituelle feminine vand energi, kan jeg anbefale den i den nordlige del af dit hjem.

Orkide. De Orkideer, der egner sig bedst i Nord, er de orkideer, der har bølgende former og flødeagtige farver. De bølgende former øger vandenergien. Der findes også vandfaldsorkideer, hvis blomster falder nedad som et vandfald.

Permalink

Recent Posts

Leave a comment

POST COMMENT